Luistelun iloa Levillä!
luistelukentta eturinne IMG 7827

Luistelun iloa Levillä!

Pääseekö Levillä luistelemaan? Kyllä pääsee! Leviltä löytyy kaksi kaikille avointa luistelukenttää, joissa voit luistella omilla luistimilla tai vuokrata ne paikan päältä.

Immeljärven rannalla (Immeltie 1, 99130 Sirkka) sijaitsevan Sauna Baarin luistelu-areena on avoinna perjantaisin ja lauantaisin klo 18-21. Saat tarvittaessa myös täältä luistimet vuokralle.

Levin Eturinteen luistelukenttä rinteen alaosassa tunturilammella aukeaa 30.1.2024. Kenttä on aukaisemisen jälkeen auki ympäri vuorokauden ja voit vuokrata luistimet ja kypärän Zero Pointin vuokraamosta.

Luistelu on mainio tapa pitää hauskaa koko perheen kanssa, kehittää kuntoa, vartalonhallintaa ja tasapainoa

Luistelutekniikan perusteet on hyvä osata, niin kokemuksesta saa enemmän irti eikä kaatumista tarvitse pelätä. Oikeassa luisteluasennossa pidä polvet hieman koukussa ja katse ylhäällä. Selkä on säären kanssa samassa suunnassa, etunojassa ja paino luistimen terän keskikohdalla. Samalla tavalla kuin luisteluhiihdossa. Tässä asennossa aktivoit pakara-, reisi-, pohje- ja keskivartalon lihakset. Luistelupotkussa ja eteenpäin luistelussa potku lähtee lantion alta ja suuntautuu takaviistoon. Liukuvaiheessa paino on kokonaan liukuvalla jalalla. Potkun jälkeen jalka palautetaan vartalon alle, jossa vaihdetaan paino jalalta toiselle jalalle ja aloitetaan uusi potku. Kädet rytmittävät jalkojen liikettä. Liukuvan jalan ristikkäinen käsi tuodaan keskivartalon eteen samalla, kun ylävartalo kiertyy hieman liukuvan jalan suuntaan. Rohkea painonsiirto yhdelle jalalle helpottaa luistelua ja kehittää samalla tasapainoa.

Jarruttaminen on myös tärkeä taito osata. Aurajarrutuksessa käännetään molempien jalkojen varpaita kohti toista jalkaa eli tehdään laskettelusta tuttu pizza-asento. Puoliaurajarrutuksessa toinen jalka liukuu jäällä suoraan ja toinen jalka asetetaan menosuuntaa ja jäätä vasten kääntämällä jalkaterää sisäänpäin. Molemmat polvet ovat koukussa, jarruttavan jalan polvi vielä enemmän. Jääkiekkojarrutuksessa molemmat jalat käännetään sivuttain samaan suuntaan, jolloin molemmilla terillä jarrutetaan samanaikaisesti.

Kaatuminen on luistelussa yleistä, eikä sitä kannata pelätä, sillä jokainen kaatuu joskus. Jos kaadut, pyri pitämään pää ilmassa. Kyljelle kaatuminen on turvallisin tapa kaatua. Nouse ylös kääntymällä nelinkontin. Tuo sieltä toinen jalka käsien luo ja työnnä itsesi ylös raajoilla tukien.

Luistelu tapahtuu aina omalla vastuulla. Pidäthän huolen, että sinulla on mielellään kypärä päässä ja otat muut luistelijat huomioon.

Lisää artikkeleita