Rosa Pohjolainen ja Levin hiihtokeskus solmivat yhteistyösopimuksen
Kuva: Teemu Moisio

Rosa Pohjolainen ja Levin hiihtokeskus solmivat yhteistyösopimuksen

Suomen kärkialppihiihtäjiin kuuluva Rosa Pohjolainen ja Levi Ski Resort ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Rosa Pohjolainen viettää talvikauden 2022-2023 Levillä treenaten ja kuntouttaen polveaan, josta meni ristiside huhtikuussa 2022.

Tämän talven tavoitteena Rosalla on saada polvi takaisin kuntoon eli kuntouttaa se normaaliksi. Hän haluaa myös kehittää laskuaan ja saada lajikirjoaan monipuoliseksi ja aikookin panostaa myös vauhtilajeihin. Joulukuun alussa Levi Glacier Express -tuolihissin avajaisissa laskenut Rosa kertoi, että hän on pystynyt laskemaan kolmen viikon ajan ja nyt hän tekee jo leikkaavia käännöksiä. Ratalaskeminen saa vielä odottaa. 

- Levi on Suomen paras hiihtokeskus, sillä se tarjoaa erittäin hyvät suorituspaikat pujotteluun ja suurpujotteluun, rinteitä on paljon ja laskukausi jatkuu aina pitkälle kevääseen. Euroopan haastavan lumi- ja jäätikkötilanteen takia Levi on lumivarma treenipaikka, sanoo Rosa Pohjolainen.

Ensimmäiset maailmancup-pisteensä Rosa laski Levillä marraskuussa 2020 sijoituttuaan 27:nneksi. Parhaimmillaan Rosa on sijoittunut 14:nneksi Schladmingin pujottelussa tammikuussa 2022.

- Me tuemme Rosan matkaa kohti hänen asettamiaan tavoitteitaan olla maailman alppieliitissä. Tänä talvena, kun Rosa ei kilpaile, hän on päättänyt olla Levillä koko talvikauden ja harjoitella täällä täyspainoisesti. Olemme erittäin mielellämme mahdollistamassa osaltamme Rosan paluuta kansainvälisille kisarinteille, sanoo Levi Ski Resortin liiketoimintajajohtaja Marko Mustonen.

Rosan sopimus tukee Levin alppijatkumoa 

Levillä kilpaillaan vuosittain alppihiihdon maailmancupin osakilpailu ja Levin hiihtokeskus kehittää jatkuvasti rinnefasiliteetteja, mukaan lukien viimeisin Levi Glacier -projekti, joka on ainutlaatuinen maailmassa. Kansainvälisen huipputason olosuhteet ja korkeatasoinen lumiosaaminen tekevät Levistä loistavan keskuksen harrastaa alppilajeja. Levi World Cup Training Center kokoaa yhteen maailmanluokan puitteet alppihiihdon, lumilautailun sekä freestyle-lajien harrastajille. Levin hiihtokeskus sopi lokakuussa yhteistyösopimuksen myös Ski Sport Finlandin alppimaajoukkueen kanssa.

Levi Ski Resortin vastuullisuusohjelma

Levin hiihtokeskuksella on vuodesta 2018 saakka ollut ainoana hiihtokeskuksena pohjoismaissa ISO 14001 -ympäristösertifiointi. Sertifioinnissa hiihtokeskuksen tärkeimmät ympäristönäkökohdat ovat sähkön, polttoaineen ja veden kulutuksen pienentäminen, eroosion hallinta sekä jätteiden käsittely. Keskeisten ympäristötavoitteiden eteen tehdään konkreettisesti toimenpiteitä niin investointien, kuin päivittäisen työn tasolla. Levin huippumoderni automaattinen lumetusteknologia, jatkuvasti uudistuva hissikalusto sekä mittava lumen varastointi- ja kierrätysohjelma luovat mahdollisuuden pitkään laskettelukauteen energia- ja kustannustehokkaasti.

Kuva: Ski Sport Finland

*********************

HAASTATTELUT JA YHTEYDENOTOT:

Marko Mustonen, liiketoimintajohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email marko.mustonen@levi.fi.

Oy Levi Ski Resort Ltd:n liiketoiminta keskittyy hissilipunmyyntiin, hiihdonopetukseen, vuokraamotoimintaan sekä tekstiilikauppaan. Lisäksi tytäryhtiö Oy Levi Restaurants Ltd tarjoaa rinneravintolapalveluita. Levi Ski Resort on monipuolinen matkailun palveluyritys, joka jokaisena talvikautena pitää huolta lähes puolesta miljoonasta onnistuneesta rinnepäivästä.

Levin lippulaivoina toimivat lukuisat tapahtumat, joista merkittävimpänä vuosittainen alppihiihdon maailmancupin pujotteluavaus, joka kerää kansainvälisesti valtavan huomioarvon. Levi on sitoutunut ISO 14001 -ympäristöjärjestelmään ensimmäisenä pohjoismaisena hiihtokeskuksena. Yhtiön tärkeimpänä arvona on arktisen ympäristön kunnioittaminen ja vaaliminen.

Lisää artikkeleita