Suksen vaikutus laskumukavuuteen
levi ski resort LEEVI2

Suksen vaikutus laskumukavuuteen

Oletko koskaan miettinyt millainen vaikutus suksen valinnalla on laskutekniikkaasi?

Vuokraamoistamme löydät sopivat sukset, olit sitten vasta tutustumassa lajiin tai sitten kokeneempi konkari. Vuokratessasi sinun ei tarvitse tehdä tutkimustyötä kääntösäteistä, kiertojäykkyyksistä tai tietää mitä rocker tarkoittaa. Me olemme tehneet sen kaiken sinun puolestasi ja osaamme valita juuri sinulle sopivat välineet, joilla saat eniten irti laskemisesta. Mikäli haluat tietää lisää aiheesta, vuokraamomme työntekijät auttavat sinua mielellään!

Moni on varmasti kuullut, kuinka lyhyempi suksi on helpompi laskea. Tiettyyn pisteeseen näin onkin, mutta liian lyhyt suksi voi myös vaikeuttaa laskemista. Lyhyessä suksessa pinta-ala lumeen vähenee, jolloin tasapainoa tarvitaan enemmän pystyssä pysymiseen. Vuokraamon standard-kategoriassa suksen jäykkyys on optimoitu aloittelevalle laskijalle, jolloin lajin aloitus olisi mahdollisimman miellyttävää ja helppoa.

Vuokraamoidemme sukset, niin kuin laudatkin, huolletaan säännöllisesti ja ne säädetään aina jokaiselle laskijalle sopiviksi. Valikoimamme uusitaan myös usein, joten vuokraamalla saat varmasti uusimmilla ominaisuuksilla varustetut välineet.

lsr vuokraamo

Suksen valinnalla voit myös kehittää laskutekniikkaasi. Valitsemalla hiukan erilaisilla ominaisuuksilla varustetun suksen, on sinulla mahdollisuus myös kehittää tekniikkaasi. Esimerkiksi löysä suksi ei mahdollista vauhdin kasvattamista ja suksen jäykkyys saattaa loppua laskijalla kesken taitojen kehittämisessä – tässä vaiheessa onkin syytä miettiä, voisiko erilaisesta suksesta olla apua tekniikan kehittämisessä. Toinen hyvä vaihtoehto tekniikan kehittämiseen ovat tietenkin hiihtokoulun tarjoamat teematreenit.

Vuokraamosta löydät myös suksia erilaisilla ominaisuuksilla moneen erilaiseen laskutekniikkaan ja suorituspaikkaan. Laskitpa sitten jäisellä rinteellä, hypit parkissa tai haluat kokeilla vapaalaskua ja kaarrella pilven pehmeällä puuterilumella, löytyy vuokraamoistamme siihen soveltuvat välineet. Muista kertoa toiveistasi vuokraamon henkilökunnalle, niin osaamme auttaa sinua valitsemaan juuri toiveidesi mukaiset sukset!

lsr Ape Majava

Kun päädyt valitsemaan superior-kategorian välineet, on sinulla mahdollisuus vaihtaa suksia ja kokeilla monen tyyppisiä välineitä. Tämä voi helpottaa esimerkiksi oman suksen hankinnassa, kun saa kokeilla monia erityyppisiä suksia ja löytää omalle laskutyylilleen sopivimmat ominaisuudet. Lisää erilaisista suksityypeistä voit lukea täältä. Toisaalta jos tiedät laskevasi vain muutamia kertoja talven aikana, ei omien suksien hankinta ole aina välttämätöntä, kun vuokraamoistamme löydät aina uusimmat välineet.

lsr vuokraamo

Lisää artikkeleita