Uusi Teslan Supercharger-asema neljällä V3-latauspisteellä Leville
Tesla sähköauton latauspiste gondoli, activity park

Uusi Teslan Supercharger-asema neljällä V3-latauspisteellä Leville

Tesla avasi uuden Supercharger-aseman neljällä V3-latauspisteellä Leville. Sijainti on loistava tuki alueen sähköautomatkustajille ja Levillä ilman AC-latausmahdollisuuksia lomaileville.

Tesla tiedotti viikko sitten uuden Supercharger-aseman avaamisesta Leville osana Supercharger-verkoston intensiivistä laajennusta vuonna 2022. Levin Supercharger neljä V3-latauspistettä sijaitsevat lähellä tietä nro. 79, juuri ennen Levin keskustaa. Sijainti on loistava tuki alueen sähköautomatkustajille ja Levillä ilman AC-latausmahdollisuuksia lomaileville.

Supercharger-aseman sijainti Levillä tekee yhdessä Oulun (tulossa) ja Rovaniemen latausasemien kanssa matkustamisen Etelä-Suomesta Pohjois-Suomeen helppoa ja nopeaa. Supercharger-asema on aivan Levin Gondoli 2000-hissin vieressä, jossa matkailijat viettävät aikaa niin pyöräillen, seikkaillen kuin talvella laskien. Sillä välin, kun sähköauto on latauksessa voivat lomailijat hyödyntää kävelyetäisyydellä olevia ravintoloita, ruokakauppoja sekä Levin Activitity Parkin ja hiihtokeskuksen tarjoamia palveluita.

-  On upeaa, että Tesla Supercharger -asema sijaitsee nyt täällä Levillä, pohjoisen pääreitin varrella. Asema on lähellä loistavia palveluita ja pitää sinut ladattuna, kun olet poissa kotoa. Haluamme tukea sähköautoilua ja tämä askel sopii täydellisesti meidän vastuullisuusohjelmaamme. Tuotamme Levillä ympärivuotisia rinnepalveluita sekä niihin liittyviä monipuolisia oheispalveluita ympäristöä kunnioittaen. Tunnustuksena systemaattisesta työstämme arktisen toimintaympäristömme suojelun eteen, Levi Ski Resortin ympäristöjärjestelmä sai kansainvälisen ISO 14001 -ympäristösertifikaatin vuonna 2018 ensimmäisenä hiihtokeskuksena Pohjoismaissa. Elokuussa 2020 Levi Ski Resortille myönnettiin myös Sustainable Travel Finland -merkki, kertoo Levi Ski Resort Oy:n toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Suomalaisille asiakkaille on tähän mennessä toimitettu yli 100 miljoonaa Supercharger-kilometriä, mikä osoittaa, että pitkät matkat sähköautolla ovat tulleet uudeksi normaaliksi.

Kolmannen sukupolven Supercharging-tekniikka

V3 Supercharging on tekniikka, joka ottaa huomioon sähköautojen suuren kapasiteetin ja laajan käytön. Euroopassa on nykyään tuhansia V3-teknologiaa käyttäviä Supercharger-asemia, ja Suomen ensimmäinen V3-asema otettiin käyttöön kaksi vuotta sitten Huittisissa. Siitä lähtien Tesla on asentanut kaikille uusille asemille Suomessa ja muualla Euroopassa vain V3 Supercharging -teknologiaa jo laajalle levinneen ja nopean V2-asemaverkon lisäksi.

Jotta yhä useammat ihmiset valitsevat sähköauton seuraavaksi autoksi, Tesla uskoo, että latauksen on oltava nopeampaa. Teslan uudet V3 Superchargerit voivat saavuttaa jopa 250 kilowatin huipputehon, mikä tarkoittaa vielä lyhyempiä latauspysähdyksiä matkustaessa sähkön voimalla pidempiä matkojaTeslalla. Model 3 Long Range ja uusi Model Y SUV voivat ladata jopa 120 kilometriä viidessä minuutissa V3 Superchargerilla, ja keskimääräisen latauskeston odotetaan olevan noin 15 minuuttia.

Mikä V3 Supercharger?

- Kolmannen sukupolven tekniikka tuo mukanaan nopeamman matkustamisen.
- Käytössä on 250 kW:n huipputeho ja sujuva virransyöttö ilman virranjakotoimintoa.
- Model 3 -autoon saa ladattua jopa 275 kilometriä noin 15 minuutissa.
- Keskimääräisen lataustauon kesto on noin 15 minuuttia.
- Yli 730 Supercharger-asemaa ja yli 7 000 latauspaikkaa Euroopassa

Yleiseurooppalainen verkosto

Tänään Euroopassa on yli 730 asemaa, joissa on yli 7000 laturia, mikä helpottaa sujuvaa matkustamista 29 maan läpi. 90 % kaikesta latauksesta tapahtuu kuitenkin kotona tai työpaikalla, missä auto on joka tapauksessa pysäköitynä. Tämä tarkoittaa, että sähköautojen omistajilla on käytössä joka päivä ladattu auto, ja se mahdollistaa Model 3:n omistajalle jopa 626 kilometrin matkaa.

Lisätietoja:
Introducing V3 Supercharging – Tietoa kolmannen sukupolven Supercharger-latauksesta
Supercharger Map – Kartta yli 35 000 Superchargers ympäri maailmaa

Tesla latauspiste gondolin alueella

*********************

HAASTATTELUT JA YHTEYDENOTOT:

Jouni Palosaari, toimitusjohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email jouni.palosaari@levi.fi

Oy Levi Ski Resort Ltd:n liiketoiminta keskittyy hissilipunmyyntiin, hiihdonopetukseen, vuokraamotoimintaan sekä tekstiilikauppaan. Lisäksi tytäryhtiö Oy Levi Restaurants Ltd tarjoaa rinneravintolapalveluita. Levi Ski Resort on monipuolinen matkailun palveluyritys, joka jokaisena talvikautena pitää huolta puolesta miljoonasta onnistuneesta rinnepäivästä.

Levin lippulaivoina toimivat lukuisat tapahtumat, joista merkittävimpänä vuosittainen alppihiihdon maailmancupin pujotteluavaus, joka kerää kansainvälisesti valtavan huomioarvon. Levi on sitoutunut ISO 14001 -ympäristöjärjestelmään ensimmäisenä pohjoismaisena hiihtokeskuksena. Yhtiön tärkeimpänä arvona on arktisen ympäristön kunnioittaminen ja vaaliminen.

Lisää artikkeleita