Levi | Tiimiläinen Riitta-Liisa Roponen
levi ski resort roponen

Riitta-Liisa Roponen - Maastohiihtäjä

Riitta-Liisa Roponen - Maastohiihtäjä, MM-mitalisti

Vapaan hiihtotavan taitaja Riitta-Liisa ”Ritu” Roponen on edustanut Suomea MM-kisoissa kahdeksan kertaa ja olympialaisissa viidesti. Rautaisessa kunnossa oleva ja tulevaan kisakauteen valmistautuva Ritu on tuttu näky Levin laduilla. Hiihtäminen ja treenaaminen ei ole hänelle pelkästään työtä vaan Ritu nauttii tekemisestä ja ulkona olemisesta.

Ilman hiihtoa Ritu ei olisi päässyt tutustumaan upeisiin paikkoihin maailmassa. Hänen mieleenpainuvimmat reissut ovat Islannissa käydyt kisat, Japanin ja Etelä-Koreaan kisamatkat, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa monet uskomattoman kauniit paikat ja elämykset.
Hän on päässyt myös tutustumaan erilaisiin kulttuureihin leireillä eri maissa Euroopassa.

Ritu nauttii luonnossa liikkumisesta ja Lapin lumo mykistää joka kerran. Hän rakastaa Levin monimuotoisuutta hiihtäjäna ja lomailijana. Leviltä löytyy Ritun mukaan jokaiselle jotakin, rauhasta vauhdikkaampaankin menoon.

Moninkertainen arvokisahiihtäjä harjoittelee Levillä tänä talvena ja hän tulee näkymään monin tavoin myös Levin sosiaalisessa mediassa sekä tuomaan omilla kanavillaan esille harjoitteluaan Levillä.

levi ski resort roponen

SYNTYNYT 1978, Haukipudas

ASUU Haukiputaalla.

PARHAIMMAT SAAVUTUKSET Pronssia 4 x 5 km viestissä Vancouverin Olympialaisista vuonna 2010. Lisäksi kulta- ja pronssimitaleita useista 4 x 5 km MM-viesteistä vuosina 2007–2015. Sprinttiviestistä MM-hopeaa vuonna 2005 ja MM-kultaa vuonna 2007.

LEMPIPAIKKA LEVILLÄ Tietysti oma mökki. Mutta Utsuvaaralla tulee käytyä joka reissulla.

HARRASTUKSET Koiran kanssa touhuaminen, lukeminen, elokuvat, leipominen ja ajan vietto ystävien kanssa.

Tutustu muihin lähettiläisiimme