Levi | Tiimiläinen Rosa Pohjolainen
Kuva: Teemu Moisio

Rosa Pohjolainen

Rosa Pohjolainen – alppilaskija

Rosa Pohjolainen oli ensimmäistä kertaa suksilla jo parivuotiaana. Koko perhe harrasti alppihiihtoa ja Rosan tie vei hänet Hyvinkään Slalomseura Sukkulaan, jota hän edustaa edelleen. Rosa kilpaili ensimmäisen kerran alppihiihdossa yhdeksänvuotiaana. Ensimmäiset maailmancup-pisteensä hän laski Levillä marraskuussa 2020 sijoituttuaan 27:nneksi hänen ollessaan 17-vuotias. Parhaimmillaan Rosa on sijoittunut 14:nneksi Schladmingin pujottelussa tammikuussa 2022, joka on hänen uransa kokokohta.

Rosa Pohjolainen viettää talvikauden 2022/2023 Levillä treenaten ja kuntouttaen polveaan, josta meni ristiside huhtikuussa 2022. Tämän talven tavoitteena Rosalla on saada polvi takaisin kuntoon eli kuntouttaa sen normaaliksi. Hän haluaa myös kehittää laskuaan ja saada lajikirjoaan monipuoliseksi ja aikookin panostaa myös vauhtilajeihin. Rosa kuvailee itseään määrätietoiseksi ja hän tykkää treenata ja laskea, ei kuitenkaan liian vakavasti vaan rennosti.

Rosan mielestä Levi on Suomen paras hiihtokeskus, sillä se tarjoaa erittäin hyvät suorituspaikat pujotteluun ja suurpujotteluun, rinteitä on paljon ja laskukausi jatkuu aina pitkälle kevääseen. Euroopan haastavan lumi- ja jäätikkötilanteen takia Levi on lumivarma paikka alppihiihdon harrastajille.

Kuva: Ski Sport Finland

SYNTYNYT 2003, Hyvinkää.

ASUU Hyvinkää ja talven 2022/2023 Levillä.

PARHAIMMAT SAAVUTUKSET Sija 14. Schladmingin maailmancup-pujottelussa 2022, nuorten olympialaisissa 2020 kultaa paripujottelun joukkuekilpailussa ja hopeaa suurpujottelussa. Vuonna 2022 Rosa oli nuorten MM-kilpailuissa joukkuekilpailussa viides, alppiyhdistetyssä kuudes ja pujottelussa seitsemäs.

LEMPIPAIKKA LEVILLÄ Ehdottomasti Levin rinteet.

HARRASTUKSET Golfia perheen kanssa kesäisin ja koiran kanssa lenkkeily.

Tutustu muihin lähettiläisiimme