Levin syksy
Terhi Tuovinen

Anna ruskan lumota

Koe Levin syksy taianomaisine väreineen

Ruskan väriloisto alkaa Levillä ensimmäisten yöpakkasten myötä, yleensä syyskussa. Ruska-aikaan täyteläiset värit tarjoavat henkeäsalpaavan kokemuksen,  leiskuvat värit niin puissa kuin maassakin. Syksy on upeaa patikointiaikaa tunturissa, jossa komeimman maaruskan muodostavat mustikat, juolukat ja riekonmarjat.

Nauti ulkoilusta

Syyskuussa nautitaan raikkaista ulkoilupäivistä päivälämpötilan ollessa noin 5 – 15 astetta. Syksyllä myöskin hyönteisten määrä alkaa vähetä, joten ulkoilupäivistä pääsee nauttimaan ilman ylimääräisiä kavereita. 

Ruskan aikaan patikoit tai pyöräilet tunturissa, tunnelmoit melontaretkellä tai lauttaristeilyllä tai tutustut rekikoirien elämään kennelvierailulla, ja tottakai iltaisin tähyilet taivaalle revontulten toivossa. 

Syksyllä myös erilaiset marja-, ja sieniretket ovat oiva tapa viettää päivää Levillä, kalastusretkiä tietenkään unohtamatta. Levin lukuisat vesistöt kutsuvat kokeilemaan kalaonneasi, ja paikalliset oppaat vievät sinut parhaille kalapaikoille, kireitä siimoja siis!

Luontoon pääsee tutustumaan myös hevosvoimin, sillä ratsastusretkillä pääset paikkoihin, jonne et ainakaan autolla pääsisi. Ratsastusretkiä järjestetään kaikentasoisille, eli aivan aloittelijatkin voivat hyvillä mielin lähteä ratsaille - aiempaa kokemusta ei tarvita. Retkiä järjestetään sekä päivisin, että iltaisin. 

ruska patikointi

Metsästä revontulet


Syksyn väriloistoon Levillä kuuluu toki myös yötaivaan värit - eli pilvettöminä öinä taivaalla mahdollisesti loimuavat revontulet. Pimenevien öiden ja iltojen myötä revontulista päästään nauttimaan jo elokuun loppupuolelta alkaen ja syksyn ajan revontulet voitkin nähdä jopa tuplana, kun tyyni järvenpinta heijastaa taivaalla leiskuvat revontulet. 

Terhi Tuovinen

Revontulimajoitukset


Levin lukuisat erilaiset majoitusvaihtoehdot takaavat sen, että lomasta pääsee nauttimaan juuri omalla tyylillään. Halusitpa sitten herätä luonnon keskeltä tunturimaisemasta, kaikkien palveluiden läheltä keskeltä kylää tai ylellisesti valkoisten lakanoiden välistä hotellihuoneesta - löydät varmasti juuri teille sopivan kohteen. 

Leviltä löytyy myös useita revontulimajoituskohteita, joissa voit ihailla yötaivasta ja revontulia ylellisesti suoraan sängystäsi! Majoitu lasikattoisessa erikoismajoituskohteessa, nauti luonnon rauhasta sekä jännitä öisen taivaan tarjoamaa show'ta. Levin revontulimajoituskohteista löytyy sopiva majoitus jokaiseen makuun!

Tutustu revontulimajoituksiin ja varaa unohtumaton yö revontulten alla!

Revontulet iglut

Levin syksy

Varaa irtiotto nyt!