Aktiviteettikokeilu – Surffausta lumen pinnalla
Kaamos talvi lumi hanki

Aktiviteettikokeilu – Surffausta lumen pinnalla

Tunnen leijuvani. Sekä lumen pinnalla että erityisesti pääni sisällä. Aika pysähtyy. Keho ja mieli ovat yhtä.

Flow vie mennessään. Tahdon lisää, tuntuu kuin olisin jäänyt ensimmäisestä kerrasta koukkuun. Mitä tässä oikeasti tapahtui?

Äsken ei tuntunut nimittäin samalta. Ensimmäinen kokeilu uutta lajia päättyi näyttävästi naamalleen lumihankeen. Lumen putsausta vaatteilta ja iholta. Kirpeässä pakkasessa silmälasit huurtuvat hetkessä joutuessaan kosketuksiin lumen kanssa. Epäonnistunut ensi kokeilu sisuunnuttaa. Suuntaan uuteen nousuun tästä innostuneena. Minua hymyilyttää.

Olemme pienellä porukalla kokeilemassa meille kaikille uutta lajia. Lumilautailun kantamuotona tunnettu lumisurffaus on yksinkertaisuudessaan minimalistisen helppoa. Tarvitaan ainoastaan snowsurf-nimellä yleisemmin tunnettu siteetön lumisurffilauta, sopivasti viettävä mäki sekä riittävästi koskematonta lunta esimerkiksi metsän suojassa.

Suuntaa kävellen tai lumikengillä ylämäkeen. Laita sopivassa paikassa snowsurf alle, kiinnitä karkuremmi ja suuntaa nokka alas. Toista riittävän monta kertaa. Väsymyksen ja ilon sopivan suhteen saavutettuasi on hyvä lopettaa.

Tutustuminen lajiin tarjosi naurua ja jännitystä. Pehmeitä kaatumisia ja oivalluksen tuomia onnistumisia. Jaettua tekemisen ja kokemisen iloa. Lämmintä mehua ja maukkaita keksejä. Itsensä ylittämistä ja hyvää mieltä. Otsalamppujen välkettä ja hymyileviä kasvoja.

Snowsurf on kiva matalan kynnyksen laji. Se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi pienen porukan yhteiseksi talviaktiviteetiksi Levillä.

Lisää artikkeleita