Levi Ski Resort investoi Koillisrinteille: Levi Six -tuolihissi käyttöön ensi talvikaudella
Levi Six havainnekuva

Levi Ski Resort investoi Koillisrinteille: Levi Six -tuolihissi käyttöön ensi talvikaudella

Oy Levi Ski Resort Ltd aloittaa ensi toukokuussa huipputeknologiaa edustavan Doppelmayer D-Line -tuolihissin rakentamisen Koillisrinteille. Kuuden hengen Levi Six -tuolihissi on odotettu uusi lisä hiihtokeskuksen hissitarjontaan ja se tulee käyttöön lokakuussa 2024.

Uusi tuolihissi, Levi Six, tulee korvaamaan nykyisen Taalon ankkurihissin numero 6. Suositun Koillisrinteen alueen modernisointi käynnistettiin jo vuonna 2021, jolloin 6.1 rinne uudelleen profiloitiin, rakennettiin automaattilumetus ja LED-valaistus. Hissi- ja rinneinvestoinnit tulevat maksamaan yhteensä yli 13 miljoonaa.

- Hissityömaa käynnistyy ensi toukokuun alussa ja uusi Levi Six -tuolihissi tulee olemaan käytössä ensi vuoden laskettelukauden alkuun eli lokakuun puoliväliin mennessä, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Tuolihissimatka ensimmäisessä luokassa

Levi Six -tuolihissi on lähes samanlainen kuin Levi West -tuolihissi, jossa on suoravetomoottori, kelluva alaosan runko ja se on äärimmäisen hiljainen sekä energiatehokas. Aino eroavaisuus Levi Westiin nähden on käyttökoneiston siirtäminen yläasemalle, mikä parantaa hissin energiatehokkuutta entisestään ja tekee ala-asemasta lähes äänettömän.

Hissiin siirrytään helposti lähtömaton kautta ja laskettelijat istuvat premium-tuoleissa, jotka ovat tavallista leveämpiä ja lämmitettyjä. Jokaiselle matkustajalle on tarjolla yksilöllisesti muotoiltu istuin. Pehmustetut erillisistuimet selkänojien ja niskatuen kanssa tarjoavat matkustajalle täydellisen sivuttaistuen sekä mukavuutta ja ylellisyyttä. Optimaalinen istumapaikan geometria perustuu erityisesti sitä varten tehtyihin ergonomiatutkimuksiin ja tarjoaa parhaan matkustustunnelman. Jalkojen väliin tuleva turvapuomi tekee hissikokemuksesta turvallisen, erityisesti lapsille.

Lisäksi läpinäkyvä suojakupu pitää tuulen ja lumen loitolla tuolihissin matkustajilta. Tuolihissi on varusteltu myös heilahduksen vaimentimella, joka lisää hissin tuulivarmuutta.

Koillisrinteet

Kestävyys ja ympäristönsuojelu

2DDD-käyttö (Doppelmayr Direct Drive) ei enää vaadi vaihteistoöljyä ja hydraulijärjestelmiä on merkittävästi vähennetty, keskittyen vain jarru-, hätäkäyttö- ja kiristyshydrauliikkaan. Nämä osat on korvattu sähköisillä säätömoottoreilla, jotka ohjaavat esimerkiksi suojakuvun sulkemista/avaamista ja varastovaihteita. Kaikissa hydraulijärjestelmissä ja hätäkäyttökoneistossa on myös ulkoiset keruualtaat ja säiliöt mahdollisten vuotojen varalta.

Sähköohjauskeskukset on suunniteltu ilmajäähdytteisiksi. Asennuksen valmistuttua kaikki pakkausmateriaalit palautetaan valmistajalle ja kierrätetään. Lukuisat kuljetustelineet ja köysikela on valmistettu teräksestä.

2DDD-käyttökoneistokonsepti on energiatehokkaampi kuin perinteinen käyttökoneisto, joka koostuu sähkömoottorista ja vaihteistosta.

DJI 0489

Palkittu asiakaslähtöinen hiihtokeskus

Levi on aina pyrkinyt olemaan edelläkävijä hiihtokeskuksen kehittämisessä. Levi Ski Resortilla on vahva tahto tarjota asiakkailleen huippuluokan palveluja ja unohtumattomia kokemuksia tunturissa. Levi Ski Resort palkittiin kuudennen kerran vuoden kotimaisena hiihtokeskuksena Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa toukokuussa 2023 sekä vuoden hiihtokeskuksena kolmannen kerran kansainvälisessä World Ski Awards maakohtaisessa hiihtokeskuskategoriassa marraskuun 13. päivä.

- Asiakkaiden tyytyväisyys on meille ensiarvoisen tärkeää ja kuuntelemme heidän antamaansa palautetta aktiivisesti palveluidemme jatkuvan kehittämisen osana. Levi Six -tuolihissi on odotettu uutuus. Taalon ankkurihissi nro 6. valmistui jo vuonna 1989, joten nyt on aika päivittää se. Kutosen ankkurihissi oli ensimmäinen hissi, jonka rakensin aloittaessani toimitusjohtajana vuonna 1988, muistelee Jouni Palosaari.

Levin 60-vuotisen historian aikana on todistettu merkittävää kasvua ja kehitystä, joka on ollut mahdollista yhteistyön, suunnitelmallisuuden ja jatkuvan kehittämisen ansiota. Tätä nykyä keskeinen osa tätä kehitystä on myös lumensäilönnässä, joka mahdollistaa talvikauden avauksen jo lokakuun alussa sekä erittäin hyvät harjoittelumahdollisuudet niin kotimaisille kuin kansainvälisille alppilaskijoille. Säilölumen sekä hissiuudistusten myötä Levi on entisestään vahvistanut asemaansa merkittävänä laskettelu- ja maastohiihtokohteena niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

DOPPELMAYER D-LINE HISSIN TIEDOT:

Vetopituus 1225 m
Korkeusero 293 m
Kapasiteetti 3000 henkeä tunnissa
Ajonopeus 5 m/s
Ajoaika 3,24 min
Tuoleja 62 kpl

Lisää artikkeleita