Levin hiihtokeskuksella 15 miljoonan euron investoinnit tulevaisuuteen – Seitsemän kuukauden lumitakuu asiakkaille
lsr levi six työmaa

Levin hiihtokeskuksella 15 miljoonan euron investoinnit tulevaisuuteen – Seitsemän kuukauden lumitakuu asiakkaille

Levi Ski Resort jatkaa tiivistä investointiohjelmaansa. Tämän kesän kokonaisinvestoinnit nousevat 15 miljoonaan euroon. Suurimpia projekteja ovat Koillisrinteiden Levi Six -tuolihissi, G.2-rinteen uusi moderni LED-valaistus, Gondoliravintolan siirtyminen maalämpöön sekä Levi West Pointille nouseva uusi rinneravintola.

Keväinen lumen keräys hiihtokeskuksen rinteiltä on tehty ja lumikasojen peittäminen on saatu lähes loppuun. Talvikausi 2024-2025 avataan 4.10. jälleen ennätysmäärällä säilölunta. Keväällä käynnistettiin Koillisrinteille rakentuvan uuden Levi Six -tuolihissin rakennustyöt. Odotettu kuuden hengen tuolihissi valmistuu kokonaisuudessaan talvikauden 2024–2025 alkuun mennessä.

- Viimeisten vuosien aikana hiihtokeskus on tehnyt mittavia investointeja lasketteluinfran kehittämiseen. Uuden Levi Six -tuolihissin myötä Levitunturin huipulle noustaan eri puolilta tunturia tasokkaasti viimeisintä teknologiaa omaavilla tuolihisseillä. Hissien lisäksi panostukset rinteiden ja lumetuksen kehittämiseen ovat uranuurtavia maailmassa. Pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena hiihtokeskuksena voimme taata asiakkaillemme seitsemän kuukauden lumitakuun, toimitusjohtaja Jouni Palosaari kertoo.

lsr säilölumi

G.2-rinne saa uuden LED- valaistuksen

Länsirinteillä uusitaan kesän aikana G.2-rinteen valaistus. Rinteessä lasketaan marraskuussa sekä naisten että miesten alppihiihdon pujottelukauden avauskilpailut. TV-lähetysten vaatimustaso valaisulle on 300 luksia ja uudet, energiatehokkaat RTV LED-valot tarjoavat yhteensä 800 luksia, mikä tuo erittäin hyvän ja tasaisen valon rinteeseen. Uusien valojen avulla rinteeseen voidaan luoda esimerkiksi revontulia ja liikkuvia mainoksia.

Levin rinneravintoloihin tehdään kesän aikana uudistuksia

Suositun Levi West Pointin palvelutarjonta täydentyy kesän aikana, kun ala-asemalle rakennetaan uusi korkeatasoinen rinneravintola. Uusi rinneravintola avataan talvikaudella 2024–2025. Rinneravintola tulee olemaan osa ensiluokkaista Fjällen Ski-in/Ski-out majoituskokonaisuutta.

Länsirinteiden Gondoliravintolan viime kesänä alkaneet uudistukset jatkuvat tänä kesänä ja rakennus siirtyy tuolivarastoineen maalämpöön. Alueelle on tehty iso maalämpökenttä, johon porataan 36 kaivoa, jokainen on 235 metriä syvä. Poraukset alkoivat toukokuussa ja projektin on tarkoitus valmistua juhannukseen mennessä. Tämä parantaa Levi Ski Resortin energiatehokkuutta, joka on yksi merkittävä näkökohta Levin vastuullisuusohjelmassa.

Suksihuoltoon uusinta teknologiaa, konekantaa uusitaan

Tulevaisuudessa asiakkaiden laskettelumukavuutta tulee lisäämään markkinoiden nykyaikaisin Wintersteiger Jupiter huoltokone. Automaattikone tekee suksien ja lautojen pohjahionnat, kanttien teroitukset sekä voitelun. Jupiter-kone osaa lukea suksien koodeja ja tunnistaa suksikategoriat, yhdistäen uusimman teknologian ja parannetut ominaisuudet, mikä avaa asiakkaille aivan uuden maailman suksihuollossa. Levi Ski Resort uusii myös konekantaansa. Ensi talvena käytössä on yksi uusi Ski Bussi ja tunturitoimintoja tehostetaan kahdella uudella rinnekoneella.

Merkittävät kesäinvestoinnit

Levi Ski Resort on käynnistänyt pitkän tähtäimen kesäprojektin, jonka tavoitteena on kehittää Levin maastopyöräilyä kansainväliselle huipputasolle, vastaamaan talven hiihtokeskustoimintojen ja brändin tasoa. Tulevaisuudessa siintää Levi Bike Resort.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa yhteistyössä kansainvälisen reittirakentaja Allegran kanssa rakennetaan Gondolin ala-aseman mattohissin alueelle Skill Park. Tämä uusi alue on suunnattu erityisesti aloittelijoille ja perheille. Tunturin yksi pääreiteistä, Sunny South flow-reitti on myös työn alla. Molemmat kokonaisuudet ovat asiakkaiden käytössä jo tänä kesänä. Kesän aikana Levi Activity Parkin alueella uusitaan myös minigolf-radat.

lsr sunny side

Lisää artikkeleita