Talvikauden 2022-2023 jäätävät uutuudet
Kuva: Levi Ski Resort

Talvikauden 2022-2023 jäätävät uutuudet

Talvikauden 22-23 suurin uutuus ilahduttaa monen tasoisia laskijoita, kun uusi Glacier Express -tuolihissi kuljettaa laskijat Eturinteen päälle. Täältä pääset laskemaan takaisin kylään päin uudistetuilla, ICE.1 & ICE.2, leveillä rinteellä. Pääset karvaamaan ja nauttimaan pitkistä käännöksistä uudistetun rinneprofiilin ansiosta. Myös eturinteen mattohissi on saanut uuden paikan rinteen alareunasta ja palvelee nyt entistä paremmin perheen pienimpiä ja aloittelijoita.

Kesän aikana on myös Kaakkoisrinteille, 7B-hissin viereen, tehty uusi rinne 7B.3, joka kulkee nimellä Sammun metsäreitti. Rinne on tehty erityisesti lasten ja nuorten suosimien metsälaskureittien varrelle ja se tarjoaa seikkailullista, mutta turvallista laskettavaa metsän siimeksessä. Matkan varrelta saatat bongata niin poron, oravan kuin jäniksenkin.

Kuva: Ski.fi / Harri Lindfors

Suosittu, lähes kilometrin mittainen, Levi South Park on saanut talvelle 22-23 huikean uudistuksen, sillä parkin alaosaan on tehty minipipe. Samalla runilla saat nyt yhdistettyä niin boxit, reilit kuin pipenkin. Myös Junior South Park on uudistunut ja tarjoaa entistä monipuolisemmin laskettavaa niin aloitteleville kuin hiukan kokeneemmillekin laskijoille. South Parkin ja Junior South Parkin lisäksi Etelärinteiden sompahissin kupeesta löytyy Mini Park, joka on suunniteltu erityisesti perheen pienimmille parkkihirmuille. Eturinteen North -tuolihissin luota löydät puolestaan nimensä veroisin FunParkin. Kokeile taitojasi skicross tyylisellä radalla sekä pienissä hyppyreissä, näiden jälkeen voit jatkaa FunParkin alapuolella olevaan kumpareikkoon. Kumpareikon on suunnitellut lajin legenda Lauri Lassila.

Levi lanseerasi keväällä 2022 ensimmäisenä keskuksena myös viralliset skinnausreitit. Reitit avaavat Levin takamaastot turvallisesti ja sopivat myös aloitteleville vapaalaskijoille. Eri puolelle tunturia piirretyt reitit yhdistyvät tunturin huipulle, ja niihin voi tutustua yksi kerrallaan tai yhdistää vaikka koko päivän retkeksi. Aiempi vapaalaskukokemus ei ole välttämätöntä, sillä alas voi laskea myös rinteitä pitkin. Mikäli skinnaukseen kaipaa oppeja, niitä voi hakea Levin hiihtokoulun Skinnaten ylös tunturiin kurssin avulla, joka järjestetään kevätsesongilla perjantaisin. Lisäksi vapaalaskun oppeja pääsee hakemaan Levin tiimiläisiin kuuluvan Arto ”Ape” Majavan opeissa hänen kevään vapaalaskukursseillaan. Zero Pointin vuokraamosta löydät myös valikoiman randosuksia ja splitboard-lumilautoja sekä lumiturvallisuusvälineitä. 

Kuva: Ski.fi / Harri Lindfors

Talvikauden uutuuksiin lukeutuu myös luistelukenttä, joka avautui eturinteen alaosaan, tunturilammelle. Luistelu on mainio tapa pitää hauskaa koko perheen kanssa, kehittää kuntoa, vartalonhallintaa ja tasapainoa. Kenttä on auki ympäri vuorokauden ja voit vuokrata luistimet ja kypärän Zero Pointin vuokraamosta.

Jotta nälkä ei pääse päivän aikana yllättämään, tunnelmalliset rinneravintolat palvelevat sinua ympäri tunturia

Café Zero sijaitsee aivan Eturinteiden kupeessa Zero Point rakennuksessa. Ravintola Draivi sijaitsee golfkentällä koillisrinteen alla. Gondoliravintola on viihtyisä, aurinkoisella terassilla ja erinomaisella seisovalla pöydällä varustettu rinneravintola Gondoli2000-hissin ala-asemalla. Tule maistamaan Horizontin klassikkoleivät ja -pizzat, tai nauttimaan upeista maisemista lämpimän juoman kera. Ravintola Palovartija sijaitsee Levin huipulla Gondoli 2000 -hissin yläasemalla ja jossa voit nauttia munkkeja sekä lämpimiä ja kylmiä juomia huikeissa tunturimaisemissa. Lämminhenkinen rinneravintola Sivakka on kodikas pysähdyspaikka Etelärinteillä South-tuolihissin vierellä. Eturinteen alta kaiken keskipisteestä löytyy V'inkkari ja sen legendaarinen Levin after ski -meininki! Levin parhaat bileet jälleen 2.3.2023 eteenpäin.

Levin oma appi tallentaa rinnepäivän lukemat

Levi Resort -sovellukseen on lisätty uusia ominaisuuksia, joiden ansiosta laskupäivästä saa yhä enemmän irti. Sovelluksesta löytyvät vuorovaikutteinen 3D-rinnekartta, ajantasaiset tiedot alueen Levi Ski Resortin palveluista, tunturin paikalliset säätiedot, rinnekamerat, räätälöitävät hälytykset esimerkiksi hissien ja rinteiden aukioloista sekä Levi Black kanta-asiakasohjelma. Uusimpina ominaisuuksina voi nyt myös seurata omaa hissidataa sekä jakaa oman sijainnin kavereille. Mäessä ollessasi voit vaikka laittaa kisan pystyyn kavereiden kanssa – kuka laskee eniten päivän aikana? Levi Resort -sovelluksen saat ladattua ilmaiseksi App Storesta ja Play Storesta.

Lisää artikkeleita