Lapin luonto – yöttömän yön elämyksiä
keskiyön aurinko

Lapin luonto – yöttömän yön elämyksiä

Lapin kesäinen luonto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kaikenikäisille lomailijoille. Upeat maisemat kutsuvat tutustumaan luontoon ja sen tarjoamiin elämyksiin. Täältä löytyy niin tuntureita, vaaroja, virtaavaa vettä, hiekkarantoja, poroja kuin kauniita järviäkin. Lapissa kesä alkaa kesäkuun puolesta välistä ja jatkuu elokuun loppuun, ennen kuin ruska ottaa vallan syyskuussa.

Lumoa kesäisessä Lapissa

Monille suomalaisille Lapin keväthanget ja ruskanajan väriloisto ovat tuttuja, mutta kesän luonto tarjoaa omanlaisensa lumon. Lappi on kesällä varsin rauhallinen ja edullinen lomakohde, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa. Kesäyöt Lapissa ovat aivan uskomaton kokemus, jolloin aurinko ei laske lainkaan ja patikoimaan voi lähteä, vaikka keskellä yötä.

Kesäaktiviteetteja kaikille

Kesällä Lappi tarjoaa runsaasti tekemistä ja ihanissa maisemissa on kiva lähteä, vaikka pyöräretkelle tai kalastamaan. Levi on yksi Lapin suurimmista keskuksista ja tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja kesävieraille, kuten maastopyöräilyä, golfia ja patikointia. Levin Activity Parkista löydät niin seikkailupuiston, padel-kentän kuin lasten liikennepuistonkin. Leviltä löytyy myös suosittu kesäkelkkarata.

lsr kesäkelkkarata

Lumoava Lapin luonto

Lapin luonto tarjoaa nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden, mutta kesällä sen kauneus pääsee täyteen loistoonsa. Vaeltaminen Lapin tuntureilla avaa upeita maisemia ja mahdollisuuden kokea keskiyön auringon taikaa. Maastopyöräily tarjoaa aktiiviselle matkailijalle uusia haasteita ja mahdollisuuden tutustua luontoon eri näkökulmasta.

Kulttuuria ja historiaa

Vaikka suurin osa Lapin parhaista elämyksistä koetaan ulkona, löytyy Lapista myös upeita kulttuurikohteita. Esimerkiksi Levin lähellä sijaitseva Särestöniemen museo esittelee Lapin sankaritaiteilijan, Reidar Särestöniemen, huikeaa taidetta hänen kotitalossaan. Lisäksi Kittilän keskustassa voi tutustua Kalervo Palsan kotimuseoon.

Särestöniemi

Kesäinen Lappi kutsuu!

Kesäinen Lappi odottaa seikkailijoita ja luonnonystäviä. Lähde tutustumaan Lapin ainutlaatuiseen luontoon ja monipuoliseen tekemiseen. Lapin kesä tarjoaa unohtumattomia hetkiä ja elämyksiä, jotka jäävät mieleesi pitkäksi aikaa!

Lue lisää myös Levin kesästä.

Lisää artikkeleita