Vastuullinen Levi
melojat auringonlaskussa järvellä

Ympäristösertifioitujen yritysten määrä kasvussa Levillä!

Visit Finlandin mukaan Suomessa on 1990-luvulta alkaen tehty työtä kestävän matkailun eteen. Matkailuyrityksille on tällä hetkellä tarjolla kymmeniä erilaisia sertifiointeja vastuullisen matkailutoiminnan kehittämiseen. Sertifikaattien sisältö vaihtelee suuresti, sillä osa sertifikaateista kattaa kaikki kestävän matkailun osa-alueet, kun toiset taas painottavat lähinnä ympäristövaikutuksien minimointiin. Business Finlandin mukaan lähes tuhat matkailuyritystä Suomessa on jo mukana jossakin kestävän kehityksen ohjelmassa.

Matkailualalle on suunnattu useita erilaisia ympäristösertifikaatteja, näistä yleisimpiä, ja Levin alueella käytössä olevia ovat; Sustainable Travel Finland, Green Key, Green Activities sekä kansainvälinen ISO 14001-ympäristösertifikaatti.

Levillä on useita yrityksiä, jotka ovat jo saavuttaneet ympäristösertifioinnin, ja suuri määrä yrityksiä on parhaillaan polulla, hankkimassa itselleen ympäristösertifikaattia.

Leviläisistä yrityksistä Kittilän Lentoasema, Leviday-huvilat, Break Sokos Hotel Levi, Hotelli Hullu Poro, Levi Ski Resort, Lapland Hotels Snow Village ja Lapland Hotels Sirkantähti ovat saavuttaneet Sustainable Travel Finland-sertifioinnin. Lisäksi Visit Leville on myönnetty kesällä 2021 WWF:n eli maailman luonnonsäätiön Green Office ympäristösertifiointi. Sertifioinnin saatuaan Visit Levi on Suomen pohjoisin Green Office toimisto.

Green Key -ympäristösertifioinnin on vienyt loppuun seuraavat yritykset: Design Hotel Levi, Levi Hotel Spa, Levi Suites, Levin Iglut – Golden Crown, Northern Lights Village, Polar Star Apartments ja Leviday-huvilat. Ohjelmapalveluyrityksille suunnattu Green Activities -ohjelman on Levillä suorittanut kolme yritystä: Discover Lapland, Lapin Luontoelämys ja All Huskies. Erilaisia luontoretkiä tarjoava Discover Lapland oli Suomen ensimmäinen ympäristösertifioitu ohjelmapalveluyritys.

Kansainvälinen ISO 14001 -ympäristösertifikaatti on myönnetty Levi Ski Resortille ja Hotelli Hullu Porolle. ISO 14001 -standardin pohjalta kehitetty Ekokompassi-sertifikaatti on myönnetty Lapland Hotels Sirkantähdelle, Lapin Safareille ja Peak Laplandille.

Myös Kittilän kultakaivos, Agnico Eagle Finland, on mukana kannustamassa leviläisiä yrityksiä kestävään matkailuun ja sertifiointeihin. Agnico Eagle on perustanut sponsorointirahaston ja ympäristösertifioinnin saaneet yritykset voivat anoa rahallista tukea sertifiointimaksuihin.
Vinkkejä vastuulliseen lomailuun