Levin kesä
yötön yö tunturilla

Levin kesä

Levin kesä on täynnä toimintaa!

Kesän keskiyön aurinko - Syksyn ruska ja revontulet

Pohjoisen taianomainen kesä on kokemisen arvoinen, kun Levillä nautitaan yöttömistä öistä. Elokuun loppu tarjoaa ensimmäiset revontulinäytökset taivaalla ja syyskuun ruska upean väriskaalan tunturissa.

Majoitu kesälläkin mukavasti! Kokosimme kesän ajalle tarjouspaketin, hinta 2hlö/3 yötä alkaen 300€.


Levillä on kesäisin paljon tekemistä ja valoisien öiden aikana voit tuntea luonnon rauhallisuuden katsellessa aurinkoa, joka paistaa taivaalla. Kesäkuussa luonto lehahtaa vihreäksi ja kasvit versovat silmissä. Kesäkuun lämpötilat vaihtelevat 15 – 20 asteen välillä.

rantaloma levillä
Heinäkuussa Leville viettämään uniikki rantaloma

Heinäkuussa päivälämpötilat ovat 20 – 25 astetta ja Lapin kesä on parhaimmillaan. Leviltä löytyy kaksi ihanaa uimarantaa sekä Kittilästä kolmas, jossa pääset uimaan ja nauttimaan Ounasjoen viileästä virrasta. Ja erilaiset vesileikit Levillä ovat eksoottinen kokemus! Suppailu, soutuveneellä tai kanootilla liikkuminen tunturimaisemissa saa sielun kipinöimään!

Ympärivuorokautinen valo ei aseta rajoituksia omalle tekemiselle, pikemminkin on vaikea mennä nukkumaan, sillä kultainen valo kutsuu luokseen ja ulos.

keskiyönaurinko
Perheloma Levillä 

Aikuisten lisäksi lapset viihtyvät Levillä kesällä. Arktisen auringon alla ja tuntureiden ympäröimänä elämykset Activity Parkissa Gondoli 2000-hissin luona takaavat hauskoja päiviä ikään katsomatta. Activity Parkissa sijaitsee Seikkailupuisto, liikennepuisto, peliareena jalkapalloon, koripalloon ja sählyyn. Tämän lisäksi Levin Activity Parkista löydät nyt myös trampoliinipuiston, pumptrack-radan sekä skeittiparkin, minigolf-radan sekä tenniskentän!

Koko perheen ikimuistoinen kesäkelkkakokemus löytyy Eturinteiltä. Levin tunturissa kulkevat frisbeegolfväylät ovat vapaasti käytössäsi ympäri vuorokauden ja B1-väylä sopii hyvin perheille.

Express- ja Gondoli2000-näköalahissit kuljettavat myös lumettomana aikana upeisiin Levin maisemiin. Hissit sopivat myös lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa liikkuville. Alle 6-vuotiaat matkustavat hisseissä veloituksetta aikuisen seurassa.

Levin kylpylässä polskitaan läpi vuoden, säästä välittämättä

Kylpylän altaat ja saunat ovat avoinna myös kesäisin, joten uimaan ja vesileikkien pariin pääsee huonommankin sään yllättäessä. Kylpylärakennuksesta löytyy myös kuntosali jossa järjestetään sekä ryhmäliikuntatunteja että joogaa, eli kunnosta ja liikkuvuudesta on helppo pitää huolta myös sisätiloissa.

Pyöräilyä Levillä

Levin pyöräilykausi maastossa alkaa heti lumien sulattua eli kesäkuussa. Levi- ja Kätkätunturin ympärillä kulkee eripituisia reittejä, joilla pääset nauttimaan Lapin maisemista ja metsäpoluista. Levi Bike Park aukeaa juhannuksena ja kaikki reitit avataan heinäkuun aikana. Löydät varmasti itsellesi sopivan reitin, sillä valikoimaa löytyy helpoista haastavaankin harrastamiseen upeiden maisemien värittämänä. Ja mikä parasta, voit vuokrata allesi sopivan menopelin, halusit sitten sähköpyörän, maastopyörän tai täysverisen alamäkipyörän.

Golf-matka Leville

Suomen pohjoisin 18-väyläinen golfkenttä sijaitsee luonnonkauniilla alueella Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa. Kentän sisällä oleva Taalojärvi tuo mukanaan lisähaastetta pelaamiseen ja näyttävyyttä kenttämiljööseen. Yli 93 hehtaarin maa-alue takaa, että kenttä on pelaajille vaihteleva ja mielenkiintoinen. Kentällä sinun seuranasi on usein poroja, jotka tulevat alueelle nauttimaan tuulen vireestä, jossa eivät hyttyset viihdy. Lue lisää Levin golf-kentästä täältä.

levi golf
Revontulikauden avaus ja ruska

Kesän hämärtyessä alkaa sadonkorjuuaika ja voit ottaa talteen keskiyön auringon alla kypsyneet luonnon antimet. Elokuun alku on Levillä vielä kesää, mutta kuun lopussa alkaa syksy. Taianomaiset revontulet tummentumalla yötaivaalla alkavat näkyä jo elokuun lopulla ja monen mielestä tämä onkin parasta aikaa revontulien bongaamiseen. Elokuun lämpötila vaihtelee 10 - 20 asteen välillä.

Ruska alkaa syyskuussa ja sen täyteläiset värit tarjoavat henkeäsalpaavan kokemuksen,  leiskuvat värit niin puissa kuin maassakin. Syksy on upeaa patikointiaikaa tunturissa, jossa komeimman maaruskan muodostavat mustikat, juolukat ja riekonmarjat. Syyskuussa nautitaan raikkaista ulkoilupäivistä lämpötilan ollessa 5 – 15 astetta.

Patikointia parhaimmillaan

Lumien sulattua alkaa patikointikausi, joka kestää aina loka-marraskuulle, ensilumen tuloon saakka. Leviltä ja Levin ympäristöstä löytyy eripituisia patikkareittejä, haet sitten lyhyempää retkeä tai useamman kilometrin reittiä. Kesäkuussa kelit ovat miellyttävät ja luonto on loistaa kirkkaan vihreänä. Heinäkuussa kelit ovat lämpimimmät, joten kokeile esimerkiksi patikointia yöllä, se on upea kokemus keskiyön auringon alla! Elokuussa pääset poimimaan patikoinnin lomassa marjoja suoraan suuhun matkallasi ja syyskuussa maisemat sitten vaihtavat väriä upeaan ruskaan niin puissa kuin maassakin.

Levin patikointireitit näet helposti kartasta, joita saat sekä paperiversiona, että digitaalisessa muodossa. Levin Matkailuneuvonta auttaa sinua löytämään sinulle mukavia reittejä läheltä ja kaukaa.

Myös opastettuja patikointi-ja luontoretkiä tarjolla, varaa omasi tästä.

patikointi tunturissa

Kesäloma Levillä mielessä? Tutustu ainakin näihin!

Yöttömän yön taikaa Levillä