Unohtumaton pyöräilyelämys Levillä
Levi tunturi pyöräily maisema

Unohtumaton pyöräilyelämys Levillä

10 syytä kokea unohtumaton seikkailu napapiirin yläpuolella.

1. Upeat tunturimaisemat

Levin pyöräilyseikkailussa voit nauttia upeista tunturimaisemista ja huikeista näkymistä kesän ja syksyn aikana. Pyörän selästä avautuvat maisemat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja muistettavia hetkiä Levin tuntureiden ympäröimänä.

2. Levi Bike Park

Levillä sijaitseva Bike Park tarjoaa loistavat puitteet kaiken tasoisille pyöräilijöille. Gondoli2000-hissi kuljettaa ylös Levin huipulle, josta löytyy reittejä helpoista vihreistä aina haastaviin mustiin reitteihin. Reittejä on helpon ja vaikean väliltä, ja enduro-reittejäkin löytyy.

3. Maastopyöräily

Kesä-syyskaudella voit nauttia laajasta reittivalikoimasta ja esimerkiksi yöttömän yön valo ja syksyn ruska tarjoavat mahtavat puitteet pyöräilylle. Levitunturin kierros ja Kätkätunturin monet polut ovat paikallisten suosikkeja, mutta alueen tiheä polku- ja reittiverkosto kutsuu myös löytöretkelle uusien suosikkireittien löytämiseksi.

4. Pyörävuokraamot

Leviltä löytyy usea pyörävuokraamo, josta saat itsellesi sekä perheellesi juuri teidän tarpeita vastaavat pyörät alle. Bike Parkin vuokraamosta löydät alamäki- ja enduropyörät suojavarusteineen ja tarvittaessa saat myös opastusta pyöräilyn tekniikoista.

5. Levin palvelut

Levin kylästä löydät kaikki lomasi tarvitsemat palvelut, kuten majoitukset, ravintolat, kaupat ja aktiviteetit.

6. Yötön yö

Toukokuun lopulta heinäkuun puoleen väliin saakka aurinko ei laske tuntureiden yllä, joten voit nauttia keskiyön auringon säteistä ympäri vuorokauden. Tämä aika sopii erinomaisesti maastopyöräilyyn, vaellukseen ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin, sillä valoa riittää ympäri vuorokauden. Yöttömän yön aikana luonto herää henkiin tavalla, joka jättää kävijän sanattomaksi. Kauniit maisemat ja luonnon äänet tuntuvat intensiivisiltä, ja voit tuntea olevasi yhtä luonnon kanssa.

7. Pyöräily oppaiden kanssa

Levillä on tarjolla myös opastettuja pyöräretkiä, joilla saat paikallisten oppaiden johdolla nähdä alueen kauneimmat paikat ja oppia uusia tekniikoita pyöräilyyn.

8. Luontoelämykset

Levin kesäisessä luonnossa kukoistavat muun muassa värikkäät kukkaset kuten horsmat, kullero ja kurjenpolvi. Retkellä voi bongata myös erikoisempia lajeja, kuten Lapin pääskysensilmä ja erilaisia orkideoja.Alueen eläimistöön kuuluu muun muassa hirviä, poroja, jäniksiä, kettuja ja erilaisia lintuja. Hillaa voit napsia suuhusi retken aikana, kun marjat kypsyvät heinäkuun lopussa. Syksyllä lehdet vaihtavat väriä ja maisemat muuttuvat värikkäiksi. Ruskan aikaan Levin luonto on todella upea ja monivärinen.

Lämpötilat ovat kesällä yleensä lämpimiä ja miellyttäviä, noin 15-20 astetta päivällä. Syksyllä lämpötilat laskevat, mutta päiväsaikaan on silti mukavan lämmintä.

9. Juhannus

Keskiyön aurinko ja kesäkauden avajaiset tekevät Levistä täydellisen juhannuskohteen. Juuri juhannuksena Levi Bike Park avaa pyöräilykauden ja eritasoisia reittejä on jo avoinna. Samana viikonloppuna on myös mahdollisuus osallistua Midsummer Jamiin ja nauttia laskukansan rennosta tunnelmasta. Laskuparkki rakennetaan Gondoli2000-hissin lähettyville. Pyöräily, laskeminen ja luonnonkauniit maisemat tekevät Levistä loistavan juhannuskohteen.

10. Levi Bike & Outdoor Fest 13.-22.7.2023

Tapahtuma yhdistää vauhdikkaat ulkoiluharrastukset, kestävyysmatkat ja luonnosta nauttimisen. Viikon aikana Levin jyrkät alamäet haastavat pyöräilijöitä heidän kisaillessaan alamäkipyöräilyn Suomen mestaruudesta ja maastopyöräenduron SM-pisteistä. Ylläs-Levi MTB tarjoaa kilometrikaupalla täydellistä maastopyöräilyn hurmaa. Kestävyyslajien ystävät voivat haastaa itsensä myös Levi Extreme Triathlonissa, jossa kisataan neljällä eri matkalla. Osallistu kilpailuihin, lähde mukaan ohjatuille retkille tai vuokraa välineet käyttöösi. Ohjelmassa myös ohjattuja tekniikkaklinikoita mm. alamäkipyöräilyn parissa.

Levillä pyöräily on unohtumaton kokemus kaikenikäisille ja -tasoisille pyöräilijöille. Täältä löytyy upeat maisemat, reittejä jokaiseen makuun ja rento ilmapiiri. Tule kokemaan pyöräilyn ilo ja yllätä itsesi upeilla elämyksillä!

Lisää artikkeleita