Levi Ski Resort lanseeraa Levin matkailualueelle uudet jätteiden lajittelusymbolit
lsr lajittelusymboli

Levi Ski Resort lanseeraa Levin matkailualueelle uudet jätteiden lajittelusymbolit

Levi Ski Resort lanseeraa koko Levin matkailualueelle uudet jätteiden lajittelusymbolit Levin World Cupissa. Merkkejä on kehitetty yhteistyössä Kittilän kunnan ja Lapecon kanssa.

Levin alueelle on kaivattu parempia kierrätysmahdollisuuksia niin asukkaiden kuin matkailijoiden toimesta. Levi Ski Resort on jo pitkään tehnyt työtä lajittelun ja kierrätyksen eteen, pyrkien tehostamaan sitä sekä mahdollistamaan kierrätyksen asiakkaille myös tunturialueilla. Hiihtokeskuksen alueelta löytyykin 27 tunturiroskista, joilla pyritään kannustamaan myös asiakkaita lajittelemaan jätteensä rinnealueilla. Tunturiroskiksissa on mahdollisuus lajitella kolmea eri lajiketta: polttokelpoinen jäte, pullot ja tölkit sekä muovijäte.

lsr lajittelu

– Lajittelu on ollut käytössä Levi Ski Resortilla jo pitkään, mutta uusia ratkaisuja haetaan koko ajan. Lajittelemme kaikki jätteemme yhteistyössä seitsemän eri toimijan kanssa ja lajittelussa meillä on kaikkiaan 18 eri jaetta. Lajitteluohjeen päivittämisen yhteydessä nousi esiin, ettei yhtenäisiä lajittelumerkkejä ollut saatavilla. Päätimmekin lähteä suunnittelemaan niitä itse, jotta yhtenäiset jätteiden lajittelusymbolit saataisiin käyttöön koko Levin matkailualueelle, kertovat yhtiön ympäristöasioista vastaavat Heikki Saarensalmi ja Tuukka Sutinen.

Levin matkailualueen uudet jätteiden lajittelusymbolit lanseerataan ensi kertaa Levin World Cupin yhteydessä. Alueelta löytyvistä lajitteluastioista voikin World Cupin aikaan bongata nyt uusittuja jätteiden lajittelusymboleita.

lsr lajittelu

Tunturiroskiksista löytyvät jatkossa uusitut jätteiden lajittelusymbolit

Koko Levin matkailualueelle käyttöön tulevat jätteiden lajittelusymbolit on luovutettu eteenpäin Visit Leville, joka jatkaa lajittelusymboleiden jalkautusta koko Levin matkailualueelle. Levin matkailualueen jätehuoltoa pyritään kehittämään jatkuvasti ja Kittilän kunta koordinoi Levin alueen jätehuollon kehittämissuunnitelma -hanketta, jonka tavoitteena on kehittää matkailualueen jätehuoltoa muun muassa jätteiden lajittelun ja kierrätyksen osalta. Hankkeessa valmistaudutaan samalla lainsäädännön kiristyviin kierrätysvaatimuksiin. Lisää asiasta voi lukea Kittilän kunnan ja Lapecon sivuilta.

lsr jätesymbolit

Uudet jätteiden lajittelusymbolit tulevat käyttöön koko Levin matkailualueella

Tunnustuksena systemaattisesta työstämme arktisen toimintaympäristömme suojelun eteen, Levi Ski Resortin ympäristöjärjestelmä sai kansainvälisen ISO 14001 : 2015 -ympäristösertifikaatin vuonna 2018 ensimmäisenä hiihtokeskuksena Pohjoismaissa. Levin alueelle haetaan myös kestävän matkailun Sustainable Travel Finland merkkiä.

More articles