Levi | West Point
levi ski resort west

West Point

Levi West point - Mukavasti huipulle!

Länsirinteille nousi kesän 2019 aikana uusi, huippumoderni tuolihissi – Levi West, joka avattiin laskukansan käyttöön 15.11.2019 klo 10! Levi West -tuolihissin ala-asemalle rakennetaan tulevaisuudessa myös uusi West Point, jossa tulee olemaan majoitusta, ravintolapalveluita sekä liiketiloja. Levi West -tuolihissi ja West Point -projekti on suurin vuosiin Levillä ja koko konseptin rakentaminen tulee kestämään vuosia. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 30 miljoona euroa ja tuolihissin osuus on tästä noin 8 miljoonaa euroa.

Länsirinteiden juurelta aina huipulle saakka!

Uusi Levi West -tuolihissi vie Länsirinteiden juurelta aina huipulle saakka. West Pointin ala-aseman yhteydessä oleva Tievan ankkurihissi (10) jää paikoilleen, turvaamaan laskettelupalvelut, jos Levi West -tuolihissi on kiinni kovan tuulen tai muun syyn vuoksi. Uuden Levi West -tuolihissin oikealla puolen olevat rinteet (11.1 ja 10.1) saavat seuraavassa vaiheessa lumetusjärjestelmät sekä uuden led-valaistuksen ja ne tulevat palvelemaan tulevaisuudessa mm. suurpujotteluharrastajia. Rinne (10.1) saa kokonaan uuden faceliftin, kun rinnettä levennetään, mutta sen profiili ja muodot jätetään nykyiselleen.

Levi West Pointin hissiasema on uuden tyyppinen ja se käyttää uusinta teknologiaa, jonka melutaso on mahdollisimman pieni. Levi West -tuolihissi on erityisen tuulivarma normaalia painavampien Premium-tuolien ansiosta, jotka on varustettu lisäksi heilahduksen vaimentimella. Levi West -tuolihissin Premium-tuolit ovat lämmitettyjä, normaalia leveämpiä ja yksilöllisesti muotoiltuja – turvallisuus ja istuinmukavuus edellä. Turvallisuutta lisää myös jalkojen väliin tuleva turvapuomi, mikä tekee hissistä erityisen turvallisen myös lapsille. Läpinäkyvä suojakupu pitää lisäksi tuulen ja lumen pois tuolihissin sisältä.

DOPPELMAYER D-LINE HISSIN TIEDOT:

  • Vetopituus 1108 m

  • Korkeusero 271 m

  • Kapasiteetti 3000 henkeä tunnissa

  • Ajonopeus 5 m/s

  • Ajoaika 4,11 min

  • Tuoleja 69 kpl

  • Istuinleveys 520 mm

levi ski resort west

West Pointin kylä rakentuu

Levi West -hissin ala-asemalle ollaan kaavoittamassa 4000 k-m2 suuruista omaa pientä kylää, West Point. Seitsemän erillisrakennusta tarjoavat 250 vuodepaikkaa ja tämän lähemmäksi laskukansa ei Levillä pääse rinnemajoitusta eli Ski in Ski out -konseptia. Majoitusrakennuksista hissille ja rinteille on matkaa vain noin 20 metriä. Tämän lisäksi huoneista avautuu upeat maisemat niin Levitunturiin kuin naapurituntureille Kätkä- sekä Aakenustunturille. Keskelle U:n muotoista kylää nousee West Pointin sydän eli päärakennus, jossa sijaitsevat liiketilat, ravintolapalvelut sekä välinevuokraamo. West Pointin rakennusoikeus tulee myyntiin ja markkinavoimat ohjaavat siltä osin West Pointin nousua ja kasvua, mutta ensimmäiset rakennukset ovat toivon mukaan käytössä jo talvella 2020-2021.

levi ski resort west alue