Tapahtumat
triathlon

Levi extreme triathlon

Vettä, maisemateitä ja polkuja.

Levi Extreme Triathlon

Levi Extreme Triathlon tuo uusia haasteita ja kokemuksia triathlonin harrastajille. Tapahtuma antaa myös mahdollisuuden tutustua uuteen lajiin inspiroivassa ympäristössä. Kilpailu järjestetään keskellä Lapin kesää 20.7.2024, jolloin keli voi olla mitä vain jääkylmästä hiostavan kuumaan. Reitit kulkevat upeassa Lapin luonnossa - pääset uimaan raikkaan viileässä lähdepohjaisessa järvessä, pyöräilemään mäkisissä tunturimaisemissa sekä juoksemaan tuntureiden poluilla.

Matkat

MINI: Uinti 100 m, pyöräily 10 km, juoksu 3 km

Mini-triathlonilla pääset kokeilemaan miltä se triathlon tuntuu! Lyhyt uinti menee vaikka ilman märkäpukua ja pyöräosuudelle pyöräksi kelpaa vaikka mummon vanha konkeli. Juoksu on tasainen ja nopea kierros pyörätietä pitkin. Lopussa onkin aika nostaa kädet kattoon.

SPRINTTI: Uinti 400 m, pyöräily 20 km, juoksu 6 km

Sprinttimatkalla uinnissa käydään kiertämässä poijut kertaalleen. Uinnin jälkeen nopea vaihto ja kohti Muoniontietä, Hossaa ja Golfkenttää. Golfkentän jälkeen alkaakin hurja nousu Utsuvaaraan, mikä laittaa kokekeenkin pyöräilijän puuskuttamaan. Utsuvaarasta lasketellaan pitkä pätkä kohti Levitunturin etelärinteitä ja käännytään takaisin kohti kisakeskusta. Juoksuosuudelta on edellisvuosista poiketen jätetty jyrkkä gondolirinne pois. Juoksureitti kiertää tällä kertaa Levitunturin alueella.

PERUSMATKA ja VIESTI: Uinti 700 m, pyöräily 40 km, juoksu 15 km

Lappilaisella perusmatkalla pääset pulahtamaan aina niin viileään Immeljärveen. Poijut kierretään kaksi kertaa ennen kuin palataan kuivalle maalle. Pyöräreitti kulkee kaksi kertaa Levin ympäri, joten tulet kokemaan Utsuvaaran nousut ja laskut tuplana! Juoksureittiin on muutettu edellisvuosista, gondolin jyrkkää nousua ei tarvitse kiipeillä. Tulet kiertämään Levitunturin polkuja ja pururatoja pitkin, nousuilta ei välty tälläkään reitillä.

PITKÄMATKA: Uinti 1900 m, pyöräily 131 km, juoksu 21 km

Pitkän matkan uinti on tuttu edellisvuosilta. Tulet kiertämään neljää poijua Immeljärvessä. Uinnin takasuorat ovat suunnattu Immeljärven selälle. Säästä riippuen keskemmällä järveä sinua voi kohdata lähdepohjaisen järven viileämmät kohdat sekä lyhyet ja terävät aallot.

Pyöräreitti on tuttu reitti läpi tuntureiden ja kylien. Sirkasta suunnataan kohti Kittilän kuntakeskusta, josta käännytään kohti Yllästä. Tiurajärventien kautta kiertävä reitti saavuttaa Äkäslompolon kylän noin 65km kohdalla ja Ylläsjärven kylän noin 80km kohdalla. Tästä alkaa tasainen osuus, johon kannattaa jättää voimia, sillä matkaa on vielä noin 50km jäljellä.

Juoksu kiertää sekä sprinttimatkan että perusmatkan reitit. Reitti kiertää Levin ympäristössä tarjoten nousumetrien lisäksi vaihtelevaa maastoa tunturissa. Gondolirinteen nousu on tästäkin matkasta jätetty pois.

triathlon kuva 02