Levin Joulutori - Virittäydy joulutunnelmaan ja löydä upeita käsitöitä
joulutori

Levin Joulutori - Virittäydy joulutunnelmaan ja löydä upeita käsitöitä

Levin perinteinen Joulutori tuo ripauksen taikuutta talvikauteen ja jouluun. Vieraile Joulutorilla tapaamassa ystäviä, maistele jouluisia herkkuja, tee jouluostoksia ja ennen kaikkea tule nauttimaan jouluisesta tunnelmasta.

Joulutori avataan Levin keskustaan Zero Pointin läheisyyteen marraskuussa. Puiset myyntikojut jouluvaloineen tuovat Leville jouluista tunnelmaa. Joulutorilta löydät kotimaisia, paikallisia ja lappilaisia tuotteita sekä pientä syötävää ja juotavaa. Joulutorilta löydät myös lahjat, vaikka pukinkonttiin!

Levin Joulutorin perinne alkoi vuonna 2008. Ensimmäisestä vuodesta lähtien kittiläläinen Pauliina Suutari on tehnyt Joulutorille myytäväksi upeita käsitöitä. Joulutori aukeaa marraskuussa, mutta valmistautuminen Suutarin perheellä alkaa jo elokuussa, samaan aikaan, kun marjakausi on käynnissä.

- Olen aloittanut tässä marjankeräyksen aikaan jo neulomaan tuotteita. Neulon sukkia, lapasia, neulepuseroita ja teen myös mattoja, kaikkea mitä talvella tarvitset, kertoo Pauliina Suutari.

Pauliina Suutari on ollut monipuolinen käsityöläinen koko ikänsä. Hän on muun muassa opettanut kansalaisopistossa kudontaa ja nahkatöitä. Ideoita kiertää päässä koko ajan ja nykyään myös tytär auttaa käsitöissä, sillä kysyntä varsinkin neulepaidoissa on suurta.

- Suurimpina hitteinä viime vuosina ovat olleet Lapin pusero sekä norjalaiset villapaidat. Haluamme pitää tuotteet ajan tasalla, joten valmistukseen pitää varata hyvin aikaa. Meillä on vakioasiakkaina niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin matkailijoita. Tytär hoitaa nykyään myymisen Joulutorilla, koska hänellä on kielitaito, minä valmistan pääasiassa tuotteita. Joulutori on tärkeä perinne, sillä siellä on myynnissä erilaisia tuotteita, kuin tavallisissa liikkeissä. Odotamme taas innolla tätä kautta, kertoo Pauliina.

Joulutori avataan 17.11.2023 ja se on avoinna joka päivä aina 7.1.2024 saakka. Joulutorilla vierailee Lucian päivänä islanninhevoskulkue ja jouluaattona torilla kuunnellaan joulurauhan julistusta.

JOULUTORIN AUKIOLOAJAT

Joka päivä klo 10.00-18.00

POIKKEUSAUKIOLOAJAT JOULUKUUSSA:
Jouluaattona 24.12 avoinna klo 10.00 – 15.00
Joulupäivänä 25.12 SULJETTU (Myynti vapaaehtoista)
Tapaninpäivänä 26.12 klo 12.00 – 18.00

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Voit hakea Joulutorille myyjäksi, joko koko kaudeksi tai viikoksi, tai vaikka vain päiväksi kerrallaan. Joulutorin markkinasäännöt voit lukea alla olevan linkin takaa. Tutustu niihin huolella ja lähetä hakemuksesi ohjeiden mukaan Veralle: vera.turunen@levi.fi.

Lisää artikkeleita